Welkom bij Publique!

Met onze selectie wijnen uit de hele wereld bieden wij u een uitgebreide keuze om uw lunch en diner tot een complete ervaring te maken!
Tevens zijn er meerdere open wijnen, wat u de gelegenheid biedt de wijn op uw maaltijd aan te laten sluiten.

Wij voorzien u graag van advies bij uw wijnkeuze.

🍷 Exclusievere wijninformatie op verzoek.



Weingut Loimer

Fred Loimer is een biodynamisch werkende, bijzonder getalenteerde wijnbouwer. Hij nam het wijngoed in 1998 over van zijn ouders en zijn hartstocht voor het maken van opmerkelijke wijnen leverde hem al snel de bijnaam Perfectionist op. In 1999 werd een state of the art winery gebouwd boven de eeuwenoude kelders. Een staaltje van architectuur dat de bijnaam The Black Box kreeg. Niet minder dan dertien afzonderlijke wijngaarden geven een grote diversiviteit aan wijntypes, stijlen en smaken. Naast zijn beroemde wijnen uit Kamptal heeft Fred historische wijngaarden in de Thermenregion; een zeer oud, maar wat vergeten gebied met bijzondere wijnen van onder andere de druiven zierfandler en rotgipfler. Net als in Kamptal alle gemaakt volgens de biologisch-dynamisch werkwijze en gecertificeerd als RESPEKT.

Winzersekt
De druiventrossen worden relatief vroeg, bij een (mogelijk) alcoholpercentage van 10%, met de hand geplukt en in de vinificatieruimte meteen in hun geheel geperst, waarna men het sap 24 tot 36 uur gekoeld laat rusten om de grovere bestanddelen te laten bezinken. Vervolgens wordt het schone sap overgestoken op roestvrijstalen tanks voor de temperatuurgecontroleerde (18 tot 20°C) alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten, met aansluitend rijping op de ‘lie’ zonder dat de malolactische gisting zich voltrekt. Na 6 maanden wordt aan de jonge wijn weer suiker en gist toegevoegd en vervolgens wordt hij gebotteld en afgesloten met een kroonkurk. Tijdens de daarop volgende tweede gisting ontstaat koolzuurgas (prise de mousse) en pas na een periode van 18 maanden wordt het gistbezinksel verwijderd (dégorgement) en wordt er 2 gram suiker (dosage) toegevoegd om aan de smaakaanduiding ‘extra brut’ te voldoen. Dit hele proces verloopt volgens biologische en biologisch dynamische regels en voorschriften.

Copyright: Weingut Loimer / Photographer Andreas Hofer


Billecart-Salmon Champagne | Restaurant Publique-17.jpg

Ambassadeur Champagne Billecart-Salmon 2018/2019

Het levensverhaal van Champagne-huis Billecart-Salmon begon in 1818 met het huwelijk tussen Nicolas François Billecart en Elisabeth Salmon. Bijna 200 jaar later, koestert de 7e generatie nog dezelfde filosofie: finesse, evenwicht en elegantie. Gelegen in Mareuil-sur-Aÿ, Billecart-Salmon wordt wereldwijd door sommeliers en grote chefs geroemd om de gastronomische inzetbaarheid en betrouwbaarheid van zijn champagnewijnen.

Billecart-Salmon exploiteert zelf 30 ha wijngaarden, de rest van de benodigde druiven wordt gekocht bij vertrouwde wijnboeren. De chardonnay en pinot noir komen van 1er en Grand Cru wijngaarden in een kring van 20 km rondom de stad Epernay. De pinot meunier komt eveneens van de rechteroever van de Marne, deels van Epernay, deels van Leuvrigny. Bij Billecart-Salmon gaan traditie en moderne technologie hand in hand onder hetzelfde dak. Men is daar bijzonder trots op het traditierijke verleden, maar richt zich ook op het heden en op de toekomst, altijd op zoek naar de allerbeste kwaliteit.